Яблука – джерело здоровя і кулінарної насолоди
Яблука використовують для приготування пирогів, тортів, штрудлів. В поєднанні з іншими фруктами з них можна приготування варення або подати в якості гарніру до мяса.
З давніх часів яблукам приписують властивості афродизіака. Кельти вважали його символом плодючості.
А сьогодні? І в наші дні яблука залишаються популярним поживним фруктом, який не можна залишити пока своєю увагою чи кухнею. Вони незамінні в меню, що направлене на зменшення ваги. Їх можна істи сирими і неочищеними або печеними, або як додаток до різих страв і десертів.
Яблука використовують для приготування пирогів, тортів, штрудлів. В поєднанні з іншими фруктами з них можна приготування варення або подати в якості гарніру до мяса.
Курячий стейк з яблуками
Рецепт ніжних курячих стейків з яблуками. Для всієї родини!
Інгредієнти:
- 500 гр курячих грудинок
- Сіль
- Перець
- 20 гр масла
- 2 яблука
- 1 цибулина
- 250 мл овочевого бульойну
- 2 столові ложки гірчиці
- 2 столові ложки сметани
- 2 чайні ложки борошна
Приготування:
Крок 1. Курчі грудинки поріжте на стейки. Промийте і просушіть в паперовому рушнику. Додайте сіль і перець.
Крок 2. На сковорідці розтопіть вершкове масло і смажте м'ясо близько 10 хвилин, перевертаючи його час від часу.
Крок 3. Яблука помийте, зніміть шкірку і наріжте скибочкаим. Цибулю почистіть і дрібно наріжте.
Крок 4. М'ясо зніміть зі сковорідки і заверніть в рушник, щоб воно не охололо. Цибулю обсмажте на сковорідці і додайте яблука. Влийте овочевий бульйон і тушіть кілька хвилин.
Крок 5. Сметану змішайте з гірчицею і влийте в сковорідку. Борошно змішайте з невеликою кількістю води і додайте до загальної маси. Залиште. суміш на вогні на 5 хвилин.
Крок 6. М'ясо поверніть в сковорідку, розігрійте і подавайте до столу.
Яблука з хріном
Рецепт приготування яблук з хроном.
Інгредієнти:
- 100 гр оцту
- 3 ложки тертого хрону
- 750 гр яблук
- 2 ложки цукру
- сіль
Приготування:
Крок 1. Розведіть оцет з водою і тертим хріном
Крок 2. Помийте і почистіть яблука і додайте до хріну
Крок 3. Додайте сіль, цукор і ретельно перемішайте
Зимовий джем
Рецепт приготування надзвичайно смачного фруктового джему.
Інгредієнти:
- 3 грейпфрута
- 4 мандарина
- 1 лимон
- 1 яблуко
- 1 груша
- 500 гр желейного цукру
Приготування:
Крок 1. Почистіть грейпфрути, мандарини і лимон. М’якоть дрібно наріжте. Помийте, почистіть і натріть на терку яблука і груші.
Крок 2. Зважте нарізані і натерті фрукти. 1250 гр м’якоті змішайте з 500 гр желейного цукру.
Крок 3. Поставте масу на вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Залиште на 3 хвилини і розлийте джем по заздалегідь приготованим баночкам. Формочки накрийте кришками і дайте джему охолонути.