Чорниця для кулінарного задоволення i здоров'я
Гарні новини для любителів фруктових десертів. Жодна ягода не містить такої кількості поживних речовин, як чорниця. Ці маленькі на вигляд ягоди мають величезну силу.
Ці «ягоди здоров'я» містять корисних речовин і антиоксидантів в п'ять разів більше, ніж морквина, яблука, брокколі або цукіні! Крім того, вони дуже смачні і відмінно підходять для приготування десертів. Ознайомтеся з рецептами, які ми для вас приготували.
Млинці з чорницями
Рецепт приготування млинців, з чорницею, вершками і мигдальними горіхами
Інгредієнти:
- 200 гр борошна
- 400 мл коров'ячого молока
- 1 куряче яйце
- сіль
- цукор
- 200 мл вершків
- мигдальні горіхи
- чорниці
Приготування:
Крок 1. У мисці змішайте борошно, молоко, яйце, сіль і цукор. Збийте до утворення пінистої маси.
Крок 2. З отриманої маси спечіть 8 тонких млинців.
Крок 3. Збийте вершки. Підсмажте мигдалеві горіха.
Крок 4. Викладіть чорницю на млинці, додайте збиті вершки і закрутіть в трубочку. Посипте мигдальними горіхами. Млинці так само можна посипати цукром.
Ванільний пудинг з фруктами
Рецепт ванільного пудингу з полуницею і чорницею
Інгредієнти:
- 1 пакет порошку для ванільного пудингу
- 500 мл коров'ячого молока
- цукор
- чорниці
- полуниці
Приготування:
Крок 1. У каструлі доведіть молоко до кипіння і приготуйте ванільний пудинг згідно інструкції на упаковці.
Крок 2. Помийте полуницю і поріжте її.
Крок 3. Помийте чорницю.
Крок 4. Розкладіть полуницю і чорницю в 4 склянки і залийте ванільним пудингом.
Чорничний пиріг
Рецепт чорничного пирога з вершками.
Інгредієнти:
- 200 гр борошна
- сіль
- 100 гр вершкового масла
- 50 гр цукру
- 5 курячих яєць
- 1 ванільна паличка
- 250 мл вершків
- 50 мл води
- 250 гр чорниці
Приготування:
Крок 1. У мисці змішайте борошно, сіль і масло. Додайте 2 ложки цукру і 2 жовтки. Замісити тісто. Поставте тісто в холодильник на 30 хвилин.
Крок 2. Розкатайте тісто і викладіть його на змащене маслом деко.
Крок 3. Накрийте тісто шматком паперу для випічки, зверху розкладіть квасолю. Випікайте 15 хвилин при температурі 200°С.
Крок 4. Розріжте ванільну паличку. У каструлі змішайте вершки, воду і ваніль.
Крок 5. Змішайте цукор з яйцями і, постійно помішуючи, влийте отриману масу в ванільний крем.
Крок 6. Викладіть чорницю на корж, залийте кремом. Випікайте ще 20 хвилин.