Смачні страви з огірків
Огірки - свіжі і смачні, містять багато вітамінів і мінералів і грають дуже важливу роль у травленні.
Краще їсти свіжі молоді огірки, поки ще не сформувалося насіння. Їх можна їсти свіжими або консервованими. Їх форма і міцна шкірка дозволяє нам брати їх смаком на природу. Ось рецепти трьох смачних страв з огірків.
Огірки в соусі
Рецепт приготування огірків з яблуками і сметаною.
Інгредієнти:
- 5 огірків
- 1 яблуко
- сік 1 лимона
- 1 цибулина
- 40 гр вершкового масла
- 30 гр борошна
- 0,4 л коров'ячого молока
- лавровий лист
- майоран
- сметана
- сіль
- перець
Приготування:
Крок 1. Помийте і почистіть огірки. Видаліть зерна, якщо хочете. Наріжте кубиками.
Крок 2. Помийте, почистіть і наріжте яблуко. Полийте лимонним соком.
Крок 3. Дрібно наріжте цибулю і підсмажте на вершковому маслі. Додайте борошно і молоко. Постійно помішуючи, приготуйте соус. Додайте огірки і яблуко.
Крок 4. Додайте лавровий лист і майоран.
Крок 5. Готуйте 10 хвилин, потім додайте сметану, сіль, перець і добре перемішайте.
Картопляний салат з огірками
Рецепт салату з картоплі, огірків і яєць.
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- сіль
- 1 огірок
- 300 гр цибулі
- 0, 4 л молока
- овочевий бульйонний кубик
- 2 столові ложки гірчиці
- 5 столових ложок оцту
- перець
- 4 курячі яйця
- 2 столові ложки соняшникової олії
Приготування:
Крок 1. Помийте картоплю. Зваріть її в підсоленій воді. Злийте воду і почистіть картоплю. Дайте картоплі охолонути і поріжте.
Крок 2. Помийте огірки і поріжте. Посоліть і дайте виділитися соку.
Крок 3. Очистіть і дрібно наріжте цибулю.
Крок 4. Бульйонний кубик розчиніть у воді і готуйте в ній цибулю 4 хвилини.
Крок 5. Залийте картоплю бульйоном.
Крок 6. Додайте гірчицю, оцет, сіль і перець. Перемішайте.
Крок 7. Зваріть яйця, залийте холодною водою, почистіть і наріжте.
Крок 8. Злийте з огірків воду і додайте їх в картопляний салат. Додайте соняшникову олію.
Крок 9. Додайте нарізані яйця.
Сендвіч
Рецепт приготування сендвіча з солоними огірками, рубленим м'ясом і яйцями.
Інгредієнти:
- 500 гр рубленого м'яса
- сіль
- перець
- 1 столова ложка соняшникової олії
- 1 столова ложка маргарину
- 4 курячі яйця
- 4 шматочки хліба
- 2 столові ложки вершкового масла
- 180 гр солоних огірків
- зелена цибуля
Приготування:
Крок 1. Залийте водою рублене м'ясо, додайте сіль і перець. Змішайте все за допомогою блендера.
Крок 2. Вологими руками зліпіть 4 пласкі м'ясні котлетки.
Крок 3. На сковорідці розігрійте олію та маргарин. Підсмажте стейки по 3 хвилини з кожного боку.
Крок 4. На сковорідці розігрійте олію і підсмажте яйця.
Крок 5. Намажте хліб маслом і покладіть тоненько нарізані огірки.
Крок 6. На кожен шматочок хліба покладіте стейк і підсмажене яйце. Посипте дрібно нарізаною цибулею.